6 tips voor een optimale kleine badkamer

Is jouw badkamer aan renovatie toe? Wil je graag jouw kleine badkamer optimaal kunnen benutten? Wij geven jou 6 goede tips.

#1 Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Spiegels vergroten de ruimte. In een badkamer zijn ze nu ook absoluut niet overbodig. Of je nu kiest voor een handige spiegelkast of voor een groot wandexemplaar, hoe groter, hoe beter!

#2 Doordachte vloer

Indien je opnieuw moet betegelen, kies dan voor een grote tegel. Hoe groter de tegels, hoe ruimer de kamer zal ogen.
Wil je een low budget renovatie of kom je liever niet aan je betegeling? Leuke en grote badkamertapijten zullen hetzelfde optisch effect creëren.

#3 Opgeruimd staat netjes

Een kleine badkamer zal zeer snel wanordelijk en dus kleiner en chaotischer lijken indien er allerlei zaken rondslingeren.
Probeer zoveel mogelijk op te ruimen en op te bergen. Denk maar aan spiegelkasten, wandplanken, hoekkastjes of badkamerrekken, maar ook aan manden en dozen.

#4 Bad of douche?

De combinatie van bad én douche is natuurlijk nóg beter, maar minder voor de hand liggend in een kleine badkamer.

Als je echt moet kiezen, ga dan voor een douche. Kies, indien mogelijk, voor een glijdend/frameloos glazen scherm en niet voor een douchegordijn. Hoe meer licht er binnen kan in je badkamer, hoe ruimer en aangenamer jouw ruimte zal zijn.

#5 Let it shine!

Een van de goedkoopste tips die we kunnen meegeven, is het spelen met licht. Probeer zoveel mogelijk lichtpunten in je badkamer te hebben. Dat kan met spots, met verlichting boven de spiegel en/of met een plafondverlichting bijvoorbeeld.

#6 Slim verwarmen

Een goede verwarming in je badkamer is uiteraard van groot belang voor meer comfort. Let er wel op, dat je slim kiest voor jouw verwarming. Indien je grote renovaties uitvoert en toch moet betegelen, is een vloerverwarming ideaal. Zo benut je optimaal jouw ruimte.

Heb je geen budget of wil je liever geen vloerverwarming, dan kan je ook kiezen voor een praktische wandverwarming. Zo eentje waar je meteen ook jouw handdoeken kan aan drogen bijvoorbeeld, zo heb je een 2-in-1 oplossing!

Heb je hier vragen over? Contacteer ons! 050/415.333 – info@keptn.be.

Bronnen: https://www.zimmo.be/blog/2019/09/11/kleine-badkamer-renoveren-zie-het-groots-met-deze-8-tips en https://www.badkamerrenovatie.net/badkamers/kleine-badkamer/

Linkedin