Garage: een goede investering aan de kust?

Je ziet ze in de zomer rondjes rijden, de autobestuurders op zoek naar een parkeerplaats. Heel vroeg zijn er nog degene die op zoek gaan naar een gratis parkeerplaats maar na 10:00 is dit in de zomer ijdele hoop geworden.

Tevens rukt het gebied waar parkeermeters de plak zwaaien steeds verder op. Je kan het vergelijken met oprukkende woestijnen die steeds een groter gebied inpalmen. In Blankenberge kost een dagje parkeren 15 euro. Zoveel als een dagschotel. Xavier, ik bedoel een volledige maaltijd, geen pintje.

De moeite om te investeren in een garage, garagebox?

Het voordeel van een garage is dat met een relatief klein bedrag, er een zeker rendement kan bekomen worden en dit zonder veel zorgen. Er is hier geen woninghuurwet van toepassing die de huurder beschermt. Geen langdurige opzegtermijnen, huurders die er niet uit willen, …

Een simpel huurcontract van gemeenrecht waarin de verhuurder en huurder de modaliteiten van het contract bepalen. Een opzegtermijn van 1 maand is gebruikelijk.

Uiteraard is de ligging van de garage belangrijk. Zeer belangrijk voor het rendement. Waar in de zomer vraag is naar alle garageboxen, waar dan ook gelegen, is dit in de winter uiteraard minder maar blijven centraal gelegen boxen uitermate gevraagd. Tenzij het de stenen uit de grond zou vriezen of er sneeuw in de lucht hangt. Dan blijft de vraag overal enorm.

Wie durft zijn kapitaal onbeheerd op de openbare weg nog achterlaten?

Naast ligging, speelt het gevoel van veiligheid een belangrijke rol. Diefstal van en uit wagens, krassen uit jaloezie, afgebroken ruitenwissers, …

Kapitaalkrachtige huurders met mooie wagens zijn de beste huurders. Je kan zelf op voorhand laten betalen; wanbetalingen uitgesloten.

Staat hij wel juist geparkeerd?

Natuurlijk, je hebt goed gekeken, de auto staat niet voor de poort van een gelukkige garage-eigenaar. Geen parkeermeters in de omtrek dus geen al te ijverige parkeerwachters te bespeuren.

Maar was er vandaag geen Bloemenstoet, Havenfeesten, Paravangfeesten, Markt of ander groot evenement gepland? De evenementenkalender waar Blankenberge zo geliefd voor is, goed bekeken? Dient de wagen niet plaats te moeten ruimen voor de feestvierders, bezoekers of toeristen? Weggesleept! Het stond nochtans aangeduid. Niet gezien? Jammer!

Heb je dit eenmaal meegemaakt dan ben je fan van garageboxen.

Redenen genoeg om te investeren in garages te Blankenberge.

Een ander punt om te investeren in een goede garagebox is het oplaad-punt. Uw elektrische fiets, elektrische auto of elektrische rollator ( ook deze bestaan al) hebben voeding nodig. Uw garage die wij verkopen heeft deze.

Elektrische fietsen worden nu meer verkocht dan gewone. Maar waar laat je nu zo’n fiets, waar laad je nu zo’n fiets op? Een huurder die zijn batterijen wil opladen aan de kust maar ook die van zijn fiets, is kandidaat voor uw garage.

Benieuwd naar ons aanbod? Bekijk hier al onze garages te koop!

Linkedin