Vloerverwarming: voor- en nadelen op een rijtje

Als je nu aan het bouwen of verbouwen bent en moet kiezen voor een type verwarming, zal vloerverwarming jou misschien wel aanspreken.

Er zijn verschillende voor- en nadelen. Wij zetten ze voor jou allemaal op een rijtje.

Voordelen

  • Omdat vloerverwarming zo goed als overal ligt onder jouw vloer, vergeleken met een aantal radiatoren in een ruimte, geniet je van een egale en comfortabele warmte. Er zijn geen ‘koude zones’ meer.
  • Het is volledig onzichtbaar. Indien je graag veel glaspartijen wenst in jouw nieuwbouw, is dit dus zeker goed meegenomen.
  • Omdat je verwarmingsketel minder moet opwarmen, is dit ook energiezuiniger dan een klassieke wandverwarming.
  • Geen radiatoren = geen stof meer dat verplaatst wordt! Ideaal voor wie last heeft van stofallergie.

Nadelen

  • Het duurt meestal iets langer tegen dat je huis is opgewarmd met een vloerverwarming. Eens je temperatuur behaald is, blijft het wel egaal verwarmen.
  • Deze type verwarming is duurder in aankoop dan een andere type verwarming. Je verdient het verschil nadien misschien terug, omdat het energiezuiniger is, maar hou er dus rekening mee bij de aankoop dat het duurder is dan een ander systeem.
  • Het plaatsen is redelijk omslachtig, daar je altijd jouw vloer volledig moet uitbreken. Bij nieuwbouw valt dit natuurlijk heel goed mee.

Kostprijs vloerverwarming

Dat het duurder is bij aankoop, is nu duidelijk. Maar hoeveel kost vloerverwarming nu eigenlijk?

Afhankelijk van het nodige vermogen en oppervlakte, kan de prijs sterk variëren.
Voor een gemiddelde woning, mag je rekenen op zo’n € 40-75/m² gemiddeld. Dit voor de aankoop + plaatsing. Het wordt uiteraard sterk aanbevolen om jouw vloerverwarming te laten plaatsen door een vakman.

Heb je hier vragen over? Contacteer ons050/415.333 – info@keptn.be

Bronnen: https://www.interieurdesigner.be/bouwen-verbouwen/detail/vloerverwarming-voordelen-nadelen https://www.zimmo.be/blog/2019/09/24/dit-moet-je-weten-over-vloerverwarming

Linkedin